September 24, 2016

Om Marxistiske Studerende

cropped-MarxStud_logo_sort.jpgMarxistiske Studerende blev startet af organisationen Revolutionære Socialister. Vi mener, at kapitalismens krige, uundgåelige fattigdom og slidsomme, underbetalte arbejde er fænomener, der burde høre fortiden til, specielt set i lyset af nutidens teknologiske frembringelser, der gør det muligt at fjerne nød og ulighed.

Vi holder politiske og teoretiske møder både på RUC og i København, hvor vi diskuterer teorien bag kampen for et socialistisk samfund. F.eks. hvilke erfaringer vi kan drage fra andre lande, tidligere arbejdskampe, den russiske revolution på godt og ondt, og marxismens teorier om økonomi og filosofi. Vi mener ikke, at socialisme er en utopisk idé, men tværtimod er et socialt system, der er både nødvendigt og muligt. Kapitalismen er nået en blindgyde og må erstattes med et system, der producerer efter behov og ikke profit.

Vi deltager i de daglige kampe, om det så er mod racisme, angreb på flygtninge eller mod nedskæringer i den offentlige sektor, som blandt andet rammer universiteterne, der i øjeblikket lider stærkt under den dalende økonomi. I et samfund, hvor virksomhedernes profit er langt mere bestemmende end arbejdernes velfærd og overlevelse, bliver det demokratiet og politikerne, som skal forestille at repræsentere befolkningens interesser, bundet af kapitalismens reb. Vi mener, at den eneste vej til at stoppe al undertrykkelse er at skabe et samfund, hvor ingen skal mangle, det vil sige gennem global socialisme.

Kom og vær med i Marxistiske Studerende. Vi holder møder om teoretiske, historiske og aktuelle emner og er aktive i de daglige kampe. Du kan bare dukke op til et enkelt møde eller være med til at forme vores aktiviteter.

Hvis du er interesseret i at blive aktiv eller bare høre nærmere, så kontakt os på kontakt@marxstud.dk!

Vi ses!