September 21, 2016

Nyheder

Marxistiske Studerende

Marxistiske Studerende er et åbent netværk af studerende. Vi er imod kapitalismen og dens konstante krav om nedskæringer, krige og undertrykkelse. Vi uddanner os i marxistisk teori og studerer den internationale abejderbevægelses erfaringer og forsøger at bruge disse i analysen af aktuelle begivenheder. Vi holder oplæg, foredrag og arrangerer læsegrupper. Vi diskuterer og deltager aktivt i kampene mod de fortsatte nedskæringer på uddannelserne og forringelserne af forholdet for studerende. Både dem der kan måles i kroner og øre, og dem hvor fri og kritisk tækning begrænses. Vi prøver at kæde dem sammen med en generel forståelse af det samfund vi lever i, hvor de store virksomheders profit er mere bestemmende end nogensinde før, og hvor demokratiet mere og mere ligner den næste tomme boble. Vil du starte en gruppe på dit uddannelsessted? -kontakt os, så hjælper vi dig på vej! Vi tager imod alle interesserede med åbne arme, så hold dig ikke tilbage!
Marxistiske Studerende
Marxistiske StuderendeFriday, 26 Feb 2021 11:47
Kom med og vis solidaritet med de strejkende Wolt bude!
Marxistiske Studerende
Marxistiske StuderendeThursday, 25 Feb 2021 13:08
Endnu en tillidsrepræsentant er blevet sparket på porten af arbejdsgiverne. Denne gang i Lillerød. Corona har ikke annulleret klassekampen, men tværtimod har arbejdsgiverne startet en krig mod arbejderklassens organisering ude på arbejdspladserne. Det er på tide at sætte foden ned!
Marxistiske Studerende
Marxistiske StuderendeThursday, 25 Feb 2021 10:34
Vi ses senere i dag! 👇
Marxistiske Studerende
Marxistiske StuderendeTuesday, 23 Feb 2021 12:17
Skraldemændene hos Remondis strejkede i slutningen af 2020 for retten til at vælge sine egne TR. Det har givet anledning til en række tanker fra involverede om hvordan såkaldte "overenskomststridige" strejker og arbejdskampe kan organiseres mere effektivt.

Har du supplerende eller måske helt andre erfaringer som folk kan lære af? Positive eller negative - skriv til os! Vi viderebringer dem gerne anonymt.
Marxistiske Studerende
Marxistiske StuderendeMonday, 22 Feb 2021 13:56
Spørgsmålet om udvinding af sjældne jordarter og uran i Kuannersuit har spillet en stor rolle i det grønlandske socialdemokratis krise og regeringens fald.

Et kompliceret kraftparallelogram af frygt for smadring af det sårbare miljø, akut behov for arbejdspladser og økonomisk udvikling, geopolitik og ønsket om reel selvstændighed, skubber det grønlandske folk i retning af store politiske rystelser i den næste periode.