September 21, 2016

Nyheder

Marxistiske Studerende

Marxistiske Studerende er et åbent netværk af studerende. Vi er imod kapitalismen og dens konstante krav om nedskæringer, krige og undertrykkelse. Vi uddanner os i marxistisk teori og studerer den internationale abejderbevægelses erfaringer og forsøger at bruge disse i analysen af aktuelle begivenheder. Vi holder oplæg, foredrag og arrangerer læsegrupper. Vi diskuterer og deltager aktivt i kampene mod de fortsatte nedskæringer på uddannelserne og forringelserne af forholdet for studerende. Både dem der kan måles i kroner og øre, og dem hvor fri og kritisk tækning begrænses. Vi prøver at kæde dem sammen med en generel forståelse af det samfund vi lever i, hvor de store virksomheders profit er mere bestemmende end nogensinde før, og hvor demokratiet mere og mere ligner den næste tomme boble. Vil du starte en gruppe på dit uddannelsessted? -kontakt os, så hjælper vi dig på vej! Vi tager imod alle interesserede med åbne arme, så hold dig ikke tilbage!
Marxistiske Studerende
Marxistiske StuderendeTuesday, 22 Jan 2019 12:00
I september sidste år fik den første danske hjemløse udskrevet en bøde for at sove på gaden. Udvidelsen af det såkaldte "zoneforbud" betyder, at folk som sover på gaden, bliver tildelt en bøde og får forbud mod at opholde sig i kommunen i de efterfølgende tre måneder.
Marxistiske Studerende
Marxistiske StuderendeFriday, 18 Jan 2019 15:51
Her er en video fra vores tur til minde-demonstrationen for Rosa Luxemburg og Karl Liebknecht i Berlin i sidste weekend!
Marxistiske Studerende
Marxistiske Studerende
Marxistiske StuderendeTuesday, 15 Jan 2019 14:33
I dag er det 100 år siden Rosa Luxemburg blev henrettet af det reaktionære Freikorps, blot to uger efter Luxemburg og Karl Liebknecht havde været med til at grundlægge det tyske kommunistparti.
Forfatteren af denne artikel, redaktør på Revolution og forfatter af “Rosa Luxemburgs revolutionære arv” kan høres på P1 klokken 15 i dag. Tune in!
Marxistiske Studerende
Marxistiske StuderendeTuesday, 15 Jan 2019 10:07
Den 24. januar udkommer Revolutions redaktør Marie Frederiksens nye bog "Rosa Luxemburgs revolutionære arv". Du kan læse indledningen til bogen her.
Husk at vi har boglancering den 24. januar på Skovbar! Find begivenheden her: https://www.facebook.com/events/283550165597768/
Marxistiske Studerende
Marxistiske StuderendeSunday, 13 Jan 2019 11:33
Block of the International Marxist Tendency (IMT) at the Rosa Luxemburg and Karl Liebknecht demonstration in Berlin arranged ny Der Funke - Marxistische Linke 🚩