September 21, 2016

Nyheder

Marxistiske Studerende

Marxistiske Studerende er et åbent netværk af studerende. Vi er imod kapitalismen og dens konstante krav om nedskæringer, krige og undertrykkelse. Vi uddanner os i marxistisk teori og studerer den internationale abejderbevægelses erfaringer og forsøger at bruge disse i analysen af aktuelle begivenheder. Vi holder oplæg, foredrag og arrangerer læsegrupper. Vi diskuterer og deltager aktivt i kampene mod de fortsatte nedskæringer på uddannelserne og forringelserne af forholdet for studerende. Både dem der kan måles i kroner og øre, og dem hvor fri og kritisk tækning begrænses. Vi prøver at kæde dem sammen med en generel forståelse af det samfund vi lever i, hvor de store virksomheders profit er mere bestemmende end nogensinde før, og hvor demokratiet mere og mere ligner den næste tomme boble. Vil du starte en gruppe på dit uddannelsessted? -kontakt os, så hjælper vi dig på vej! Vi tager imod alle interesserede med åbne arme, så hold dig ikke tilbage!
Marxistiske Studerende
Marxistiske StuderendeThursday, 09 Jul 2020 12:00
REVOLUTIONÆR SOMMERSKOLE: MARXISTISK ØKONOMI 💵
Den 25.-28. juli afholder vi en rød sommerskole med en masse spændende oplæg og diskussioner, som vi håber, at du vil være med til. Blandt andet om marxistisk økonomi.

Der er gennem årene gjort mange forsøg på at 'opdatere' Marx 'økonomiske teorier. Uundgåeligt ødelægger disse ideer den revolutionære kerne i marxistisk økonomi. I stedet for at anvende en dialektisk og materialistisk metode på økonomien, glider revisionisterne ind i en mekanisk og idealistisk analysemetode. Dette inkluderer fortalere for Kondratiev's 'Long Waves' -teori. De ser ikke økonomien som et levende system, der består af mennesker og modstridende klasser, men som et sæt abstrakte ligninger. Denne diskussion viser hvordan disse revisionistiske ideer kommer til kort og giver et overblik over ægte marxistisk økonomisk teori. Vores taler, Rob Sewell, er en førende aktivist i Socialist Appeal, den britiske afdeling af IMT (marxist.com).

Registrer dig her:
https://university.marxist.com/en/

Se vores begivenhed for København her:
https://www.facebook.com/events/605177350351567/
Marxistiske Studerende
Marxistiske StuderendeTuesday, 07 Jul 2020 12:00
REVOLUTIONÆR SOMMERSKOLE: QUEERTEORI
Den 25.-28. juli afholder vi en rød sommerskole med en masse spændende oplæg og diskussioner, som vi håber, at du vil være med til. Blandt andet om queerteori.

Marxisme forsvarer folks enhed på tværs af alle køns- og seksuelle linjer i kampen mod det undertrykkende kapitalistiske system. Men queerteori hævder, at vores køn og seksuelle identitet er en fiktion produceret af diskurser og undertrykkende magt i samfundet: en tillært præstation. Hvad betyder denne idé for befrielseskampen? Er queerteori forenelig med marxisme? Denne diskussion vil tackle disse spørgsmål. Vores oplægsholder, Yola Kipcak, er en førende aktivist af Der Funke, den østrigske sektion af IMT (marxist.com).

Registrer dig her:
https://university.marxist.com/en/

Se vores begivenhed for København her:
https://www.facebook.com/events/605177350351567/
Marxistiske Studerende
Marxistiske StuderendeMonday, 06 Jul 2020 12:00
🎥 REVOLUTIONÆR SOMMERSKOLE 🎥
Klæd dig godt på til den kommende klassekamp. Kom med til fire dage med benhård marxistisk teori i selskab med andre revolutionære i København ✊

Registrer dig her:
https://university.marxist.com/en/

Se mere om begivenheden i København her:
https://facebook.com/events/s/revolution%C3%A6r-sommerskole/605177350351567/?ti=cl
Marxistiske Studerende
Marxistiske Studerende
Marxistiske StuderendeFriday, 03 Jul 2020 11:35
NYT PODCAST OM DANSK IMPERIALISME I GRØNLAND 👎
Der er imperialistisk oprustning i Arktisk blandt stormagterne. I denne strid forsøger den danske stat med næb og kløer at opretholde sin egen imperialistiske dominans over sin koloni - Grønland. Det grønlandske folk er for alle disse stater blot en brik i deres spil, og har lidt i århundreder under dansk undertrykkelse. Men befolkningen i Grønland er på ingen måde politisk passiv.

Hvordan stiller venstrefløjen sig i forhold til spørgsmålet om koloniseringen af Grønland? Hvad er vores position som revolutionære? Hør om alt dette og mere i vores nye podcast-episode! 🎙 Find den på din fortrukne podcast-app eller lige her: https://revosoc.podbean.com/e/sandheden-om-rigsfællesskabet-og-grønland/
Marxistiske Studerende
Marxistiske StuderendeThursday, 02 Jul 2020 12:00
REVOLUTIONÆR SOMMERSKOLE: RELIGION ✝️
Den 25.-28. juli afholder vi en rød sommerskole med en masse spændende oplæg og diskussioner, som vi håber, at du vil være med til. Blandt andet om religion.

Et af Marx' mest kendte citater er ”religion er folkets opium”, men det er ikke slutningen på spørgsmålet. Marxismen afviser alle former for overtro. Religion spiller en dybtgående reaktionær rolle i samfundet. Men det kan ikke overvindes med argumenter alene. Vi må i stedet afvikle dets sociale grundlag: selve klassesystemet, der forårsager en sådan elendighed og lidelse, at mange mennesker kun kan klare tilværelsen ved løftet om en evig belønning efter døden. Med skabelsen af en retfærdig og anstændig eksistens på jorden ville religion ikke tjene noget formål. Vores oplægsholder, Alex Grant, er et førende medlem af Fightback, den canadiske sektion af IMT (marxist.com).

Registrer dig her:
https://university.marxist.com/en/

Se vores begivenhed for København her:
https://www.facebook.com/events/605177350351567/