September 21, 2016

Nyheder

Marxistiske Studerende

Marxistiske Studerende er et åbent netværk af studerende. Vi er imod kapitalismen og dens konstante krav om nedskæringer, krige og undertrykkelse. Vi uddanner os i marxistisk teori og studerer den internationale abejderbevægelses erfaringer og forsøger at bruge disse i analysen af aktuelle begivenheder. Vi holder oplæg, foredrag og arrangerer læsegrupper. Vi diskuterer og deltager aktivt i kampene mod de fortsatte nedskæringer på uddannelserne og forringelserne af forholdet for studerende. Både dem der kan måles i kroner og øre, og dem hvor fri og kritisk tækning begrænses. Vi prøver at kæde dem sammen med en generel forståelse af det samfund vi lever i, hvor de store virksomheders profit er mere bestemmende end nogensinde før, og hvor demokratiet mere og mere ligner den næste tomme boble. Vil du starte en gruppe på dit uddannelsessted? -kontakt os, så hjælper vi dig på vej! Vi tager imod alle interesserede med åbne arme, så hold dig ikke tilbage!
Marxistiske Studerende
Marxistiske StuderendeWednesday, 03 Jun 2020 11:05
Politimordet på George Floyd har udløst en bølge af demonstrationer over hele landet, som er eskaleret ude af kontrol i flere storbyer. Dette var det seneste i en uendelig række af politidrab, som blev dråben der fik bægret til at flyde over og har udløst en tsunami af tilbageholdt raseri rettet mod al uretfærdigheden i det amerikanske samfund.
Marxistiske Studerende
Marxistiske StuderendeTuesday, 02 Jun 2020 11:32
I slutningen af juli arrangerer vores internationale organisation, In Defence of Marxism, en politisk sommerskole, med et hav af gode oplæg og diskussioner! 🔥

Herunder kan du tilmelde dig sommerskolen og læse mere om hvilke emner der skal diskuteres.
Marxistiske Studerende
Marxistiske StuderendeTuesday, 02 Jun 2020 10:17
Det racistiske politimord på George Floyd har fået en massiv protestbevægelse til at eksplodere i hele USA. Denne artikel fra vores amerikanske kammerater er skrevet få dage efter bevægelsen startede.
Marxistiske Studerende
Marxistiske StuderendeMonday, 01 Jun 2020 14:32
PLAKATER OPPE I ÅRHUS 🌪✊
Regningen for krisen er allerede lagt på arbejderklassen i form af fyringer, lønnedgang og reducering af timer. Samtidig får direktørerne og resten af direktionsgangene fyldt lommerne med vores skattekroner. Det må STOPPE!

Vil du hænge nogle plakater op i din by eller nabolag? Så skriv til os her eller på marxist@marxist.dk, og vi sender dig en bunke.
Marxistiske Studerende
Marxistiske StuderendeMonday, 01 Jun 2020 10:37
Leder: Arbejderbevægelsen bør omgående bryde borgfreden og føre en selvstændig klassepolitik: Afvis hjælpepakkernes gaveregn til erhvervstoppen, og nationaliser i stedet de lukningstruede virksomheder!